Vrijwilligers gezocht

Vele handen maken licht werk! Er is bij ons altijd behoefte aan mensen die onze kleinschalige zorg willen ondersteunen. Dit kan voor een korte tijd, maar het kan bij wederzijdse tevredenheid ook langdurig. Er is bij ons plaats voor diverse soorten vrijwilligerswerk: koken, chauffeuren, gezelschap. Het verzorgen van de dieren en de tuin is onderdeel van de begeleiding en echter geen aparte vrijwilligersfunctie, die zonder de doelgroep kan worden gedaan. Meer informatie over onze doelgroepen en zorgaanbod kunt u elders lezen op deze website.

CHAUFFEURS

De cliënten van de dagopvang ouderenzorg wonen allemaal nog zelfstandig en worden door ons elke ochtend gehaald en ‘s middags weer thuisgebracht binnen de gemeente Westerveld. Gezien de toename in behoefte aan onze zorg, is er altijd behoefte aan extra mensen die een aantal mensen zouden kunnen halen en brengen. Wij maken gebruik van een 8-persoons cliëntenbus.

KOKS

Er is behoefte aan mensen die het leuk vinden om op een door-de-weekse ochtend te koken voor de ouderengroep (ca. 12 mensen). Ervaring met het koken voor een groep is een vereiste, evenals een minimum beschikbaarheid van 1 dagdeel per 14 dagen. Welke dag is in overleg bespreekbaar. 

GEZELSCHAP-1

Er is op een aantal dagen plaats voor mensen die graag onze (veelal) dementerende ouderen aandacht willen geven. 1-op-1 een spelletje doen met iemand, een wandeling maken, een gesprek voeren, samen iets creatiefs doen, een uitstapje, houtbewerking, tuinieren, of samen dieren voeren. Hiervoor dient men een hele of halve dag per week beschikbaar te zijn.

GEZELSCHAP-2

Daarnaast is er veel behoefte aan mensen die af en toe in de vrije tijd van onze (jong volwassen verstandelijk beperkte) bewoners 1-op-1 iets met hen wil gaan doen. Bijvoorbeeld: met iemand naar een voetbalwedstrijd of naar een muziekconcert.

WAT BIEDEN WIJ?

  • Een ontspannen, gezellige plek met een goede sfeer in een mooie omgeving. Mooie faciliteiten, onkostenvergoeding, goede begeleiding, veel ruimte voor eigen inbreng, flexibiliteit in vakanties.

  • Onkostenvergoeding

  • Gezien een beperkt budget voor reiskostenvergoeding, zoeken we mensen binnen een straal van 15 km rondom Diever.

WAT VRAGEN WIJ?

  • Minimaal 1 dagdeel per week of per 14 dagen beschikbaar, afhankelijk van de functie

  • Bereidheid om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen

  • Zich herkennen in en ondertekenen van onze Gedragscode en het Boerderijreglement voor stagiaires en vrijwilligers

Heeft u belangstelling? Stuurt u het liefst dan een mail met uw gegevens  naar info@fledderushoeve.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U mag ook bellen: 0521-59 02 12.