Wonen

Wonen op de boerderij en …

Zorgboerderij Fledderushoeve is een woonvorm voor (jong)volwassenen met een beperking, die graag wonen in een huiselijke sfeer: wonen als thuis! Er is professionele begeleiding en door de kleinschaligheid is optimale afstemming mogelijk op ieders zorgwensen.  Op de Fledderushoeve wordt zorgvuldige en professionele zorg verleend. Wij zijn sinds 2008 in het bezit van het Keurmerk Landelijk Kwaliteitssysteem voor Zorgboerderijen.

… je er helemaal thuis voelen!

De woonvorm bestaat uit 5 studio’s, met een eigen douche en toilet. Ieder heeft dus echt een eigen plekje, maar er is ook een gemeenschappelijke huiskamer met keuken, waar samen gekookt en gegeten wordt. Door de kleinschaligheid is er zorg op maat en individuele aandacht voor de cliënt in een echt huiselijke sfeer. De begeleiders wonen ook op de boerderij, dus we wonen er met elkaar samen.

Wat is er te doen?

Het boerenerf nodigt uit tot buiten zijn. Wie wil, kan helpen op de boerderij: er is een moestuin, er zijn boerderijdieren. Gewoon meegenieten en het mee-beleven mag natuurlijk ook. Doordat de boerderij door de week ook bezocht wordt door cliënten, is er altijd voldoende leven in de brouwerij. En wie zich wil terugtrekken, even de rust wil opzoeken, heeft een eigen plekje om lekker bij te komen.

Wonen en werken

Ons uitgangspunt is dat voor wie bij ons wil wonen, er buiten ons erf dagbesteding plaatsvindt. Dit hoeft uiteraard niet voor alle dagen van de week, dat is in overleg. In onze naaste omgeving zijn er prachtige plaatsen voor dagbesteding/werk. Zo werken wij samen met Zorgwinkel Handvaardig, Bij Hare Majesteit en het Kiemhuis. Daarnaast is er aan aantal nabije zorgboerderijen die tevens dagbesteding aanbieden.

Meer informatie?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek om een indruk te krijgen van de boerderij, de woonvorm en wat er allemaal te doen is. Bel of mail gerust om een afspraak te maken!