Wonen op de boerderij

Wonen op de boerderij

Wonen op de boerderij

Zorgboerderij Fledderushoeve is een woonvorm voor volwassenen met een beperking, die graag wonen in een huiselijke sfeer:
Wonen als thuis!

Wonen op de Fledderushoeve

Er is professionele begeleiding en door de kleinschaligheid van maximaal 6 bewoners is optimale afstemming mogelijk naar ieders zorgwensen. Wij zijn sinds 2008 in het bezit van het Keurmerk Landelijk Kwaliteitssysteem voor Zorgboerderijen.

De woonvorm bestaat uit 6 studio’s, met een eigen douche en toilet. Ieder heeft dus echt een eigen plekje, maar er is ook een gemeenschappelijke huiskamer met keuken, waar samen gekookt en gegeten wordt. Door de kleinschaligheid is er zorg op maat en individuele aandacht voor de cliënt in een echt huiselijke sfeer. Er is altijd (24 uur per dag) begeleiding nabij.

Wat is er te doen?

Het boerenerf nodigt uit tot buiten zijn. Wie wil, kan helpen op de boerderij: er is een moestuin, er zijn boerderijdieren. Gewoon meegenieten en het mee-beleven mag natuurlijk ook. Doordat de boerderij door de week ook bezocht wordt door cliënten, is er altijd voldoende leven in de brouwerij. En wie zich wil terugtrekken heeft daarvoor een eigen plekje.

Wonen en werken

Ons uitgangspunt is dat voor wie bij ons wil wonen, er buiten ons erf dagbesteding plaatsvindt. Dit hoeft uiteraard niet voor alle dagen van de week, dat is in overleg. In onze naaste omgeving zijn er prachtige plaatsen voor dagbesteding/werk. Zo werken wij samen met Zorgwinkel Handvaardig, Dagbesteding Noord, De Agare-Hoeve, De Maargieshoeve en het Kiemhuis. Er zijn nog meer opties mogelijk.

Meer informatie?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek om een indruk te krijgen van de boerderij, de woonvorm en wat er allemaal te doen is. Bel of mail gerust om een afspraak te maken!

Je bent hier vrij om te zijn zoals je bent. Ook als je beetje anders bent. Ze zijn hier gelukkig niet zo streng. Als je iets wilt, wordt er altijd gekeken of het gedaan kan worden

Maarten (bewoner)

Als het soms niet zo goed met je gaat, laten ze je hier niet in de steek. Ze doen hier heel veel voor de bewoners. Het is ook fijn om hier te wonen en dan ergens anders te werken, zo kom je verschillende mensen tegen. Het is hier rustgevend, met niet teveel lawaai. Ik geniet enorm van de prachtige natuur rondom Diever.

Derek (bewoner)

Ze doen hier veel leuke dingen met ons. De begeleiding let goed op ons. We koken om beurten, het samen eten is gezellig en lekker. Het is handig dat de supermarkt hier vlakbij is.

Ruud (bewoner)